(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

EKO VRTEC

Koordinatorka v letu 2022 / 2023 Eva Hartman

Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju. Osnovno načelo delovanja programa je, da bodo otroci, učenci in dijaki kmalu v prihodnosti vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja.

Vrtec pri projektu sodeluje že vrsto let in tudi letos bomo uresničevali cilje in izvajali dejavnosti v sklopu Ekošolske tematike. Skrbeli bomo za naše naravno okolje, reciklirali, uporabljali odpadni material, skrbno ločevali, zbirali odpadni papir, varčevali z vodo in elektriko, hodili v naravo, jo spoštovali in varovali, ter razvijali pozitivne medsebojne odnose. V projektu bodo sodelovali otroci iz obeh starostnih skupin, naš glavi cilj pa bo ta, da bomo otroke že v predšolskem obdobju vzgajali tako, da skrb za naravo in okolje postane del njihovega življenja.