(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

ZAŠČITNIŠTVO

Izvajalci projekta v letu 2022 / 2023: Anja Vranc, Helena Lorbek, Darja Miglič

Koordinatorka projekta: Marinka Paulič

V šolskem letu 2022/2023 bomo za bodoče prvošolce organizirali srečanja z njihovimi bodočimi zaščitniki. Namen srečanj je stkati pristne vezi in sproščen odnos med bodočim prvošolcem in njegovim zaščitnikom. V dogovoru z koordinatorko projekta ter razredničarkama 8. a Heleno Lorbek in 8. b Darjo Miglič, smo se dogovorili za dve uradni srečanji in nekaj druženj v dopoldanskem času. Uradni srečanji sta načrtovani 28. februarja in 30. maja 2023.

Prvo skupno druženje načrtujemo v tednu otroka, ko se bomo z osmošolci in bodočimi prvošolci na novih igralih v šolskem parku spoznavali skozi igro in pogovor. Konec novembra načrtujemo skupno ustvarjanje novoletnih okraskov, v decembru pa druženje v sklopu pravljične noči v vrtcu. Bodoče prvošolce in njihove zaščitnike bomo skupaj tudi fotografirali. Ob koncu vrtčevskega leta v mesecu juniju bodo zaščitniki sodelovali na zaključni prireditvi vrtca.

Prvo uradno srečanje načrtujemo v mesecu februarju. Učitelji prvega VIO bomo organizirali delavnice za otroke. Namen tega srečanja je, da otroci spoznajo svoje bodoče učitelje, šolo in nekatere za njih pomembne prostore. Za starše bomo pripravili predstavitev pomembnih informacij pred otrokovim vstopom v šolo.

Drugo uradno srečanje bomo izvedli v mesecu maju. Takrat se bodo bodoči prvošolci in njihovi zaščitniki družili skozi različne dejavnosti in igre ter spoznali pomen zaščitništva. Za starše bomo takrat organizirali predavanje z naslovom Postal bom šolar.