(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

MALI SONČEK

 

Projekt Mali sonček je gibalno/športni program Zavoda za šport RS Planica v sodelovanju z Ministrstvom za znanost, kulturo, izobraževanje in šport. Namenjen je vsem otrokom od 2. do 6. leta starosti in vsebuje 4. stopnje:

Mali sonček – modri (za otroke od 2. do 3. leta);

Mali sonček – zeleni (za otroke od 3. do 4. leta);

Mali sonček – oranžni (za otroke od 4. do 5. leta);

Mali sonček – rumeni (za otroke od 5. do 6. leta).

Namen gibalno/športnega programa je, da spodbuditi otroke in starše k aktivnemu preživljanju prostega časa. Pri otrocih spodbuditi željo, navado in potrebo po športnem udejstvovanju v vseh starostnih obdobjih. Otroci preko igre usvajajo osnovne elemente različnih športov.

V našem vrtcu se zavedamo  pomena gibanja v prvih letih otrokovega življenja, ki poteka od naravnih in preprostih oblik gibanja do sestavljenih in zahtevnejših športnih dejavnosti, ki spodbujajo razvijanje gibalnih sposobnosti. V program so lahko vključeni tudi otroci s posebnimi potrebami, ki jim je potrebno posvetiti več pozornosti, ter jim prilagoditi naloge oz. oblike in metode dela. Športno/gibalne dejavnosti so igrive, privlačne in realno dosegljive za vse otroke.

Mali sonček otroka nadgradi z nalepko za vsako opravljeno nalogo, za opravljeno stopnjo programa pa s priznanjem.